La ora actuala, doar circa 35% dintre barbati si 24% dintre femei respecta doza recomandata de activitati fizice. "Este recenta constatarea legaturii dintre activitatile fizice si sanatatea mentala. Aceasta este importanta pentru cresterea increderii in sine, a tonusului general, pentru reducerea stresului si pentru un somn odihnitor. Si, la ora actuala, detinem dovezi conform carora activitatea fizica poate preveni depresia", a declarat Nanette Mutrie, profesor al Universitatii din Strathclyde.
Mutrie a subliniat faptul ca persoanele inactive prezinta un risc dublu de a suferi de depresie, in comparatie cu cele care practica activitati fizice.
Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au prezentat rezultatele unui studiu care arata efectele activitatilor fizice asupra dementei si a maladiei Alzheimer. Astfel, acestia au descoperit ca, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, activitatea fizica duce la scaderea riscului de imbolnavire cu Alzheimer cu 30-40%, insa nu au putut preciza exact motivele care duc la aparitia acestor efecte pozitive.
Sursa: MEDIAFAX